PARISKA TORTA
za kore je potrebno 12 jaja,12 kašika šecćra, 15 kašika mlevenih oraha
i 3 kašike brašna
Ispeći 3 kore - svaku od
4 cela jaja, 4 ravne kašike šećera,5 kašika mlevenih oraha i 1 kašika brašna
veče pre toga napraviti fil. od:
1 litra i 250 ml slatke pavlake
( 5 komada ja uzimam kravicu)
225 gr.čokolade za kuvanje koju obavezno izrendati ili sitno samleti
250 gr. šećera
U šerpu sipati pavlaku, dodati šećer i svu izrendanu čokoladu i pustiti 1-2 ključa da se šećer i čokolada istope i skloniti sa ringle. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica po površini.Kada se ohladi pokriti i staviti u frižider do sutradan da se dobro odhladi.Sutradan mutiti mikserom na brzini 1( jedinici) a pri kraju na 2( dvojci) dok
se ne dobije lep fil. Potrebno je oko 3-4 minuta.
Ohladjene kore filovati i ukrasiti tortu.
|