MOSKVA ŠNIT TORTA
Peku se 3 kore posebno.
Mera za jednu koru: 5 belanaca umutiti u čvrst sneg dodati 7 kašika šećera,8
kašika mlevenih oraha i 1 kašika brašna. Peći na pek papiru. Sve tri kore
ohladiti.
Fil: Na pari skuvati 15 žumanaca sa 15 kašika šećera, 2 šoljice od crne
kafe mleka i 2 kašike brašna. Kada se ohladi sastaviti sa 250 gr. putera
ili margarina koji ste umutili sa 1-2 kašike šećera u prahu. U tako sastavljanu
masu dodati i 1 umućenu slatku pavlaku. Sve lepu umešati.Filuje se ovako: kora
pa deo fila i preko fila oceđene višnje ,dosta poredjati,pa preko višanja
posuti seckan prepečen lešnik i preko toga još malo fila.Zatim ide druga
kora pa deo fila i preko fila ide ocedjen i na kockice iseckan ananas
iz konzerve i preko ananasa seckan prepečen lešnik pa još malo fila.Zatim
ide treća kora pa fil pa pomešano ananas, višnje malo i seckan lešnik
i malo fila preko. Onda preko svega celu tortu isfilovati sa umućenom
slatkom pavlakom.
Treba 6 pavlaka( 1 u fil i 5 spolja),prepečenog lešnika oko 250 gr., ananas
1 velika konzerva, višnje oko 1 kg( sveže ili iz zamrzivača ali ocedjene
kao i ananas) Kod filovanja rasporedite sve ove sastojke.
Torta je božanstvena i nije komplikovana.
|