KASATO TORTA

250gr.putera, 3 žumanca, 3 belanca, 200 gr.šećera u prahu
2 štangle čokolade, 300 gr.mlevenog keksa, 150 gr.suvog grožđa
150 gr.žele bombona seckanih, 150 gr.mlevenih oraha + 50 gr. seckanih
3 štangle čokolade za preliv
Puter i 150 gr. šećera u prahu umutiti.
Dodati 3 žumanca i 2 štangle rastopljene čokolade.
U to dodati mleveni keks, suvo grožđe,seckane žele bombone,
mlevene i seckane orahe.
U sve to dodati dobro umućena 3 belanca sa 50 gr. šećera u prahu
(prvo se ulupa črvst sneg pa se doda šećer,)
Oblikovati masu po želji (okrugla, četvrtasta, kupasta itd)
i preliti sa rastopljenom čokoladom (čokolada,malo mleka i malo putera)


KASATO TORTA na DRUGI NAČIN

Umutiti patišpanj od 6 jaja, 6 kašika šećera i šest kašika brašna. Ohladjen poprskati rumom ili kafom kuvanom.
Fil: 250 gr. putera umutiti sa 200 gr. prah šećera,dodati 4 žumanca.
Samleti 300 gr. keksa i popariti sa vrelim mlekom malo da bude gusto nikako retko.
Kada se ohladi dodati u umućen puter i izmešati. Dodati 100 gr. seckanih oraha,100 gr. seckanog želea,100 gr. suvog grožđa.Staviti po kori a odozgo šam od 4 ulupanih belanaca sa 8 kašika ušpinovanog šećera ili šlag.