Štanglice sa kačkavaljem
Potrebno je: 400 g brašna + 100 (ako bude trebalo), 250 g margarina, 100 g.
rendanog kačkavalja, 1 ravna kašičica soli, 1 prašak za pecivo, 1 žumance,
1 kafena šoljica mleka, 1 belance za premazivanje, 50 ga narendanog
kačkavalja za posipanje i malo kima, ko voli.
Umutiti margarin sa žumancetom, dodati kašičicu soli i mleko, i rendanih 100
gr.kačkavalja i oko 400 gr.brašna, pa ćete dodati jos malo ako bude trebalo
da se testo ne lepi i 1 prašak za pecivo.Zamesiti glatko testo.
Uviti ga u foliju i ostaviti u frižideru oko sat vremena.
Testo razviti u četvrtastu koru debljine 1 cm. Belance umutiti viljuškom i
premazati celu površinu kore, a zatim testo izgrebati viljuškom da se dobiju
brazde. Posuti sa onih 50 gr. rendanog kačkavalja i malo kima, pa točkićem
seći štanglice. Redjati ih u pleh na pek papir i peći na 200 stepeni
dok ne porumene.
|