PUNJENA VEKNA
Potrebno
je: 1 vekna francuskog hleba,100 gr. paštete,2-3 kašike majoneza, 2 kašike senfa,3
tvrdo kuvana jajeta,malo mleka,200 gr. praške šumke ili suvog vrata,2-3 kisela
krastavca,malo bibera, soli ako treba,100 gr. rendanog kačkavalja.
Na vekni
iseći krajeve i pažljivo izvaditi sredinu.U dublju posudu isitniti sredinu i malo
je pokvasiti sa mlekom ,toliko da omekša.
Dodati,paštetu,majonez,senf,seckana
jaja, seckanu šunku, seckane krastavce, rendan kačkavalj pa sve izmešati da se
dobije kompaktna masa. Neke sastojke možete dodati i više, sve je stvar vašeg
ukusa.Ovim nadevom napuniti izdubljenu veknu, uviti je u aluminijumsku foliju
i držati u frižideru do služenja.Iseći na kriške .
|