Pogačice   sa slaninom i mladim lukom

Potrebno vam je: 2 šolje (250ml) i 1 puna kašika brašna,1 kesica praška za pecivo,1 kafena kašičica šećera, soli po ukusu,100 g. putera iz frižidera,1 puna šolja rendanog kačkavalja,2 kom. mladog luka,
80 gr.mesnate slanine, 1 šolja mlaćenice (koja se pravi tako što se u  šolju sipa kašika soka od limuna i 2 dcl mleka i ostaviti da odstoji 5-10 minuta)

Priprema: Iseći sitno luk, slaninu na kockice, izrendati kačkavalj (ja koristim iriški).
U posudu sipati i izmešati  brašno, kašičicu šećera, prašak za pecivo i malo soli (voditi računa
ako je slanina slana). Puter iseći na kockice i ubaciti ga u  brašno i rukama ga drobiti zajedno sa
brašnom dok se ne naprave grudvice. Smesa mora biti  grudvičasta. U to dodati sir, slaninu i luk.
Promešati i dodati mlaćenicu. Sve to promešajte, tako što ćete samo preklopiti nekoliko puta.
Kašikom vaditi smesu i ređati na pek papir sa razmakom, jer će testo da naraste.
Pecite na 200-220 stepeni oko 15 minuta dok ne porumene.