BUREK - prazan - sa sirom - sa mesom

500 gr. kora za pitu,2 dcl tople vode, 3 kašike masti,mast za podmazivanje i malo soli.
U šerpicu staviti 2dcl vode i mast da provrije,kako bi se mast istopila i malo soli ako kore nisu slane. Posudu u kojoj ce se peći burek dobro podmazati, staviti 2 kore dole i svaku poprskati mešavinom tople vode,masti i soli.
Sledeći red: 3 kore zgužvane poređati pa ih dobro poprskati mešavinom masti i vode i tako redom. Poslednjom korom obložiti burek, premazati i staviti da se peče u dobro zagrejanu pećnicu. Posle par minuta smanjiti na 200 - 220 stepeni. Peče se oko pola sata. Kada je već skoro gotovo okrenuti burek u posudi tako da gornja strana sada ide dole i još malo zapeči. To je prazan burek.
Ukoliko želite sa sirom, na sredini ređanja posuti sa sirom nastaviti da ređate kore i postupak je isti. Ako hoćete sa mesom sve je isto samo meso propržite sa malo seckanog crnog luka i dodate bibera po ukusu. Količine sira i mesa odredite sami.
Po meni ne treba više od 300 gr. sira i isto toliko mesa sa 1 glavicom luka.