BUREK
- prazan - sa sirom - sa mesom
500 gr. kora
za pitu,2 dcl tople vode, 3 kašike masti,mast za podmazivanje i malo soli.
U šerpicu staviti 2dcl
vode i mast da provrije,kako bi se mast istopila i malo soli ako kore nisu
slane.
Posudu u kojoj ce se peći burek dobro podmazati, staviti 2 kore dole i svaku
poprskati mešavinom tople vode,masti i soli.
Sledeći red: 3 kore zgužvane poređati pa ih dobro poprskati mešavinom masti
i vode i tako redom.
Poslednjom korom obložiti burek, premazati i staviti da se peče u dobro zagrejanu
pećnicu. Posle par minuta smanjiti na 200 - 220 stepeni. Peče se oko pola
sata. Kada je već skoro gotovo okrenuti burek u posudi tako da gornja strana
sada ide dole i još malo zapeči. To je prazan burek.
Ukoliko želite sa sirom, na sredini ređanja posuti sa sirom nastaviti da ređate
kore i postupak je isti. Ako hoćete sa mesom sve je isto samo meso propržite
sa malo seckanog crnog luka i dodate bibera po ukusu. Količine sira i mesa
odredite sami.
Po meni ne treba
više od 300 gr. sira i isto toliko mesa sa 1 glavicom luka.
|