PILEĆA ČORBA
Potrebno je: 1 manje pile
( do 1 kg) 1 veza zeleni, malo celera, 1 glavica crnog luka, malo lovorovog
lista, začin, ulje, 1 žumance i malo mleka ili kisele pavlake, sok od limuna.
Pile iseći na komade, oprati i ocediti. Za to vreme iseći sitno 1 glavicu crnog
luka staviti ga u odgovarajuću posudu za kuvanje i naliti sa malo ulja.U to
dodati na kolutove ili kockice iseckanu očišćenu zelen
( šargarepa, paškanat,bela zelen) kao i celer.
Dodati zatim meso i sve zajedno
prodinstati. Kada je prodinstano( jedno 10-tak minuta) posuti sa 1 varjačom
brašna i naliti vodom jedno 3 litre.Dodati pola lista lovora.( ko ne voli lovor
može i bez njega).Nakon što čorba provrije smanjiti je na tiho da kuva.Kada
meso i zelen budu kuvani po ukusu posoliti i dodati začina. Izvaditi list lovora.
Jedno žumance umutiti sa malo 1 dcl. mleka ili pola kisele pavlake i začiniti
čorbu. Posuti je sa sitno seckanim peršunovim listom. Možete je odmah po svom
ukusu zakiseliti sa sokom od limuna ili kiseliti posebno u tanjiru.

|