KREMPITA
Od 1 litre mleka odvojiti 1 šolju za fil a u ostatku rastopiti 1 margarin ili puter.
Fil: Umutiti 4 žumanca sa 8 kašika šećera,3 kašike brašna,3 kašike griza i 2 kašike gustina.Dodati onu šolju mleka i sve zajedno zakuvati u mleku sa margarinom ili puterom. Posebno umutiti 4 belanca sa 8 kašika šećera pa ih dodati u vruć krem i dobro sjediniti, U đuveč poređati keks pti ber i preko njega sipati vreo krem.
Kada se ohladi preko svega staviti 2 kesice umućenog šlaga.
Umesto keksa(sa kojim je mnogo brže)mogu se ispeći dve kore lisnatog testa (stari recept) kao što je na slici.


DRUGI NADEV ZA KREMPITU
Osam žumanaca umutiti sa osam kašika šećera dodati osam kašika mleka i razmućen jedan puding od vanile u mleku(po uputstvu na kesici).U tu smesu dodati osam kašika brašna i sve to ukuvati u 1,5 l.mleka koje vri. U kuvanu masu dodati dve kesice vanil šećera.Od osam belanaca napraviti gust sneg i lagano umešati u toplu masu pripremljenog nadeva. Ovaj nadev možete stavitim izmedu dve pečene kore od lisnatog testa ili kao podlogu keks, pa preko žutog krema sloj šlaga.