BOŽIĆNI KUGLOV

150 gr. putera 1 kvasac, 150 gr šećera kristal, 4 žumanaca , 2 belanaca, 1/4 mleka,1 vanil šecer,500 gr. brašna, malo soli, 200 gr. suvog grožđa,seckana kora od pomorandže i rendana od limuna, 50 gr seckanih oraha ili badema.
Umutiti puter,belanca i žumanca sa šećerom,vanil šećerom, dodati mleko sa nadošlim kvascem, brašno, so, limun koricu, pomoranža koricu i trun soli.
Sve izmešati, pa mutiti 5 min. mikserom pa dodati suvo grožde koje ste prethodno posuli sa malo brašna. Tako urađeno testo ostaviti 1 sat da naraste u modli za kuglov. Modlu prvo dobro podmazati sa puterom, posuti brašnom i sipati sitno seckane orahe ili bademe. Preko toga sipati testo i ostaviti da narasta. Kada je naraslo peći na 180-200 stepeni oko 45min. Pečen kuglov izvaditi iz modle u tanjir ili na rešetku da se ohladi.