TIKVICE PUNJENE BELIM MESOM

Potrebno je:300gr.belog pilećeg mesa, 4 veće tikvice, ulje, so, biber, peršunov list,
mirodjija,1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka,1 paradajz,100gr.pirinča.
Na malo ulja propržiti sitno iseckanu glavicu crnog luka i 1 čen belog luka.
U to dodati mleveno belo pileće meso, začin, so, biber i sve zajedno propržiti.
Dodati na kraju do pola obaren pirinač, seckan peršunov list, malo mirodjije i oljušten i na kockice iseckan paradajz. Začiniti još ako treba po svom ukusu.
Tikvice oljuštiti, iseći na pola i izdubiti. Puniti svaku sa filom i zatvoriti ih sa komadom paradajza. Složiti u sud u kome će se kuvati. Naliti sa vodom do pola. Poklopiti i kada provri smanjti na tiho i kuvati dok se tikvice ne skuvaju. Može i u rernu. Sluziti ih sa kiselim mlekom, kiselom pavlakom ili jogurtom u koje ste stavili sitno iseckan čen belog luka.
Tikvice možete naliti i sa pola vode i pola soka od paradajza.