TERIN

Potrebno je : pečene i oljuštene mesnate paprike 10-12  komada, 300 gr. starog sira, 4 komada
jaja,100 gr.rendanog kačkavalja, ljute pečene i oljuštene papričice po ukusu,
so ako je potrebno, malo ulja.

Namazati kalup ili posudu za pečenje sa malo ulja.
U posebnoj posudi pomešati  izdrobljen sir, jaja, kačkavalj, malo soli ako treba.
Fil podeliti u dva dela. Podeliti paprike tako što se deo paprika poredja po dnu posude i  po
stranicama, tako da deo paprike ostane van kalupa, tj.posude. Ostaviti nekoliko paprika
za srednji deo. Sipati pola fila i preko fila poređati ostatak od par paprika kao i ljute papričice,
ako  volite ljuto, pa preko tog srednjeg reda paprika sipati ostatak fila. Izravnati to sve i saviti 
krajeve paprika na unutra, tako da se prekrije smesa tj.fil od sira.
Tako složen terin, pečemo u zagrejanoj rerni na 200-220  stepeni dok paprike
blago ne porumene. Ostaviti terin da se ohladi i prevrnuti ga na tacnu.