Taljatelje u sosu

Potrebno je:Taljatele ili široki rezanci 200 gr, slanina 4 slajsa, beli luk 1 manji čen, belo pileće meso 200 gr, spanaća 200 gr, rendanog kačkavalja 30 grama, 1 pavlaka za kuvanje, malo mleka, parmezan, malo ulja, so, biber.
Belo meso iseći na manje kockice, slaninu iseći na manje komade, kačkavalj izrendati. Na malo ulja  izdinstati kockice belog mesa, i pred kraj dodati slaninu i zajedno propržiti, dodati sitno seckan beli luk 1 ceo čen ili pola čenja zavisno od ukusa, sipati pavlaku za kuvanje i šoljicu mleka, malo kuvati na laganoj vatri pa dodati malo bibera i rendan kačkavalj. Na kraju dodati opran spanać i izmešati sve zajedno, ako je gusto, dodati jos malo mleka, poklopiti, dok spanać ne omekša a ti je vrlo brzo. Posoliti po ukusu. Sipati u tanjir i posuti parmezanom.