Kasule

Potrebno je: 300 g belog ili crvenog pasulja pasulja, 500 gr.mlevenog svinjskog
mesa, 100 gr. slanine, 1 veća glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 veća
ili 2 manje šargarepe, 4 manja paradajza ili  manja konzerva pelata, ulje, so,
biber, persunov list i ko voli ljuto, malo ljute papričice.
Pasulj skuvati ili kupiti 2 konzerve i oprati ga. Na ulju propržiti seckan crni i beli
luk i šaragarepu sečenu na kolutove, i na kockice isečenu slaninu, pa  dodati
mleveno meso. Dodati seckan paradajz ili pelat iz konzerve. Dinstati dok meso
ne omekša. Dodati so i biber. Na kraju dodati pasulj i seckan peršunov list.
Sve izručiti u dublji nauljen pleh i dodati malo vode.
Sstaviti u zagrejanu rernu da se zapeče na 200 stepeni.